Ondanks corona een bloemenlint door Twente

Ondanks corona een bloemenlint door Twente

Voedsel voor insecten, verfraaiing van het landschap

Ondanks Corona een bloemenlint door Twente.

OLDENZAAL – De dag van de aarde, al jaren dé bloemenzaaidag in Noord-Oost Twente, ziet er dit jaar wat anders uit. In de gemeenten Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland dit jaar geen schoolklassen die een bloemenzaadmengsel zaaien voor bijen en andere insecten. Deze keer wordt door vertegenwoordigers van verschillende verenigingen, op verantwoorde afstand in totaal 23000 m2 ingezaaid. Kinderen werden overigens niet vergeten. Aan de scholen is voor de kinderen een zakje bloemenzaad aangeboden.

De bloemenlintactie is een initiatief vanuit de Groene Loper Losser-Oldenzaal. Daarin zijn de Imkervereniging Oldenzaal e.o, IVN Oldenzaal-Losser e.o, de Höfte, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeenten Oldenzaal en Losser vertegenwoordigd. Voor het tweede jaar hebben ook de gemeenten Tubbergen en Dinkelland zich bij deze actie aangesloten . Daarnaast zijn het Waterschap Vechtstromen, vogelwerkgroepen, allerlei groene verenigingen,  agrariërs en andere particulieren betrokken bij dit prachtige initiatief.

Doel van de actie is duurzaamheid onder de aandacht brengen van een groot publiek en hen bewust te maken van het belang van Natuur en Milieu voor de mensen. Bij duurzaamheid hoort ook de zorg voor insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder. Bijen zijn onmisbaar voor onze voedselketen. Het bloemenmengsel dat gezaaid is, is uitgezocht op het feit dat het voedsel bevat voor de insecten en een verfraaiing is voor het landschap. Door bloemen te zaaien, dragen we bij aan het behoud van mooie natuur. Ook voor onze kinderen en hun kinderen.     

Er is door minstens 226 particulieren een bloemenmengsel aangevraagd.  In totaal is er 23 hectare van een bloemenmengsel voorzien. Het kleinste perceel is 2 vierkante meter.  Iedereen kan dus zijn steentje bijdragen aan een prachtig Bloemenlint.

Als het weer meewerkt, zien we binnenkort resultaat van onze inspanningen!

“De Glimlach” April 2020